Mocorgó mozgásfejlesztő torna

Röviden:


      Hétről-hétre, meséről-mesére, egyre nagyobb bepillantást nyerünk Kalimpa varázslatos világába. Ebben a mesevilágban énekek, mondókák és játékok között kalandozva a Mocorgó foglalkozás célja a mozgás megszerettetése, a mozgáskedv megőrzése, a mozgástapasztalatok bővítése, a fizikai erőnlét és a testi képességek fejlesztése, valamint a mozgás eszközeivel az értelmi struktúrák és a szociális képességek fejlesztése.

Minden alkalommal három készség-képesség fejlesztésére összpontosítunk (pl. ugrás, egyensúly, állóképesség). Ezek alapján vannak összeállítva, a mese szerves részét képző, mozgásfejlesztő játékok. A foglalkozások időtartama az 1-3 éves korosztálynak 25-30 perc és az óvodás 3-6 éves korosztálynak  40-45 perc, melyek heti rendszerességet igényelnek.

 

A mozgás a gyermek legtermészetesebb megnyilvánulási formája. Köztudott az a tény, hogy ebben az életszakaszban a gyermek mozgásának fejlettsége képet ad általános fejlettségi szintjéről, a fejlődés tempójáról. Programunkban alapvető szerepe van a mozgásfejlődés folyamatos nyomon követésének, segítésének.